Water… een beleving in je tuin

Water geeft altijd iets extra… mensen worden erdoor aangetrokken en we krijgen de vraag om dit in de tuin te voorzien dan ook heel vaak. Je kan het op vele manieren toepassen en zelfs gebruiken. In dit project vond ik de architectuur van de woning zo mooi en evenwichtig, dat ik de belijning van de tuin hierop heb afgestemd.

Het grote centrale raam in de achtergevel werd de basis voor een terras geflankeerd door water. Enerzijds als filterzone met beplanting en anderzijds als waterpartij voor vissen en waterlelies. Naast het terras aan het centrale raam ligt rechts van de achtergevel het terras waar geleefd wordt. Door de grote ramen is er ook van binnenuit veel contact met de tuin en de waterpartij. Enkel een pad is de scheiding tussen water en woning.

In de functies kan je ook de materialen onderscheiden. De terrassen zijn uitgevoerd in blauwe hardsteen en voor de paden werd gekozen in de zeer karaktervolle, gesmoorde kleiklinker Taupe van Vande Moortel. In de oprit loopt het pad nog kort verder waardoor je meteen het materiaal kan voelen en de aanwezigheid van het pad ervaart.

De beplanting is sober gehouden, maar geeft toch voldoende bloei in de tuin. Een robotmaaier onderhoudt het gazon en geeft elke dag een frisse look aan de tuin.

De poorten in hardhout links en rechts van de woning zorgen voor een zachte tint.

Details

  • Oprit en parkeerplaats in kandla’s in grijstinten
  • Paden in Vande Moortel Taupe kleiklinker
  • Terrassen in blauwe hardsteen
  • Poorten in hardhout