Zwemvijver… om te zwemmen en naar te kijken

Grote circulatiezones bepalen de voortuin in dit project, maar door te kiezen voor verschillende soorten verharding is er een mooi compromis gesloten tussen verhard, semi-verhard en groen. Voor de materialen werd er gekozen voor Stone&Style. De MegaLinea in de kleur tricolore cendre creëert in de inrit een harmonie tussen kleuren en lijnen. De overige verharding werd sober gehouden door te kiezen voor één kleur namelijk carbon, maar er blijft wel het spel tussen de verschillende formaten. Voor de toegankelijkheid naar de garage werd er gekozen voor een semi-verharding waarbij grind geplaatst wordt in grindstabilisatieplaten. Hierdoor blijft het oppervlak mooi strak, ook al wordt er frequent met de wagen over gereden.

In de achtertuin bepaalt de zwemvijver het algemeen beeld en is dit enerzijds een actieve factor terwijl het ook een zalige passieve rol kan spelen. Wegdromen bij het water kan zowel in zomer als winter. Dat maakt een zwemvijver in de tuin zo uniek.

Om de aansluiting met de natuurlijke omgeving achteraan in de tuin te maken is er gekozen om het grasveld te laten uitlopen. Hierdoor blijft het perspectief behouden en lijkt de tuin door te lopen in het natuurlandschap.

Details

  • Inrit in Stone&Style Carreau MegaLinea tricolore cendre
  • Paden in Stone&Style Carreau 20×5 carbon
  • Terras in Stone&Style Carreau 100×100 carbon
  • Oprit en parkeerzone in grindstabilisatieplaten met donker grijs grind