Natuurlijke materialen en beton… een mooie combinatie

Een tuin waarbij niet alles op één niveau ligt is altijd spannend. We hebben graag alles gelijk liggen omdat we dit wel makkelijk vinden, maar niveauverschillen geven de tuin een extra dimensie. Het uitwerken van deze extra dimensie is een uitdaging!

In dit project was er een zwembad waarmee we rekening hebben gehouden en ook het sporadische gebruik van de kelderinrit mochten we niet uit het oog verliezen. Toch wilde de klant niet kiezen voor een echte verharding naar de kelderinrit.

Er werd voor een waterdoorlatende verharding gekozen in grindstabilisatieplaten voor de oprit en de andere paden en verharde vlakken werden in een gebakken klinker voorzien. Gebakken klinkers geven de tuin extra karakter omdat ze opgebouwd zijn uit een natuurlijk materiaal en daardoor een patine krijgen doorheen de jaren die het materiaal nog meer uitstraling geven.

Het terras en de trap erheen werd uitgevoerd in een stijlvolle gegoten betontegel. De Smooth Grey Velvet van Stone&Style komt mooi tot zijn recht en maken het terras extra ruimtelijk door de lichte kleur. De trapblokken sluiten naadloos aan op de bestaande muren en lopen visueel door in de stapstenen naar de achtertuin. Vanop het terras aan de woning heb je een breed perspectief op de gehele tuin.

Visuele privacy wordt in de zomer geboden door de verticale structuur van de leibomen op de perceelgrenzen. Overigens wordt de tuin aangekleed met strakke plantvakken waarbij de witte kleur van de bloeiers licht brengt in de borders.

Details

  • Oprit in grindstabilisatieplaten met grind in een donker grijze kleur
  • Verharde paden en vlakken in Vande Moortel Antraciet
  • Terras, trapblokken en stapstenen in Stone&Style Smooth Grey Velvet