Intense kleuren in verharding, grind en beplanting

Een project waarbij de oprit een grote plaats inneemt van de ruimte, moet creatief opgevat worden om het gevoel van té veel verharding te vermijden.

Prijs-kwaliteit is een belangrijke factor bij de keuze voor de verharding en het Stone&Style gamma biedt hier eindeloze mogelijkheden in formaten en kleuren. Hierbij werd ervoor gekozen om de oprit te plaatsen in een vierkant formaat 20×20. De oprit wordt op enkele plaatsen onderbroken door een horizontale belijning in formaat 20×5. Om de rust in het geheel te behouden is er gekozen om in één kleur te werken. Carbon, de donker grijze kleur van Stone&Style, werd in zijn productieproces voorzien van een coating die de intense kleur van carbon langer garandeert. De stapstenen in het grind in voor- en achtertuin zijn eveneens betontegels van Stone&Style in dezelfde carbon kleur.

Het terras in de tuin is voorzien in blauwe hardsteen in verschillende formaten, maar door de minimale voeg blijft ook hier de soberheid behouden. Doorheen de tuin lopen verschillende circulatiezones die in een licht grind voorzien zijn.

Een zonneterras ligt verscholen tussen de siergrassen en zomerbloeiers en is uitgevoerd in hardhout.

Er was in de tuin reeds beplanting aanwezig die we geïntegreerd hebben in het nieuwe ontwerp. De plantenborders zijn afwisselend opgebouwd waarbij er aandacht is besteed aan voldoende groenblijvende beplanting. Struiken en haagmassieven geven de tuin structuur doorheen alle seizoenen. Bloeiende planten geven van maart tot september kleur in de tuin en worden afgewisseld met speelse siergrassen.

Details

  • Oprit en paden in Stone&Style Cassaia carbon
  • Grind met stapstenen in Stone&Style Carreau carbon
  • Integratie van bestaande beplanting in het nieuwe geheel met groenblijvende struiken, siergrassen en bloeiende vaste planten