Een tuin zonder gras kan ook groen zijn

Gras geeft rust in je tuin, maar ook werk… een groene vlakte vraagt onderhoud en soms wil je dat niet meer.

Deze tuin is een harmonieuze combinatie van verharding, grindvlakken en beplanting. De oprit naast de woning is een afwisseling tussen grind en Portugese graniet. Het grind is geplaatst in een grindstabilisatieplaat waardoor de oppervlakte mooi strak blijft en er geen rijsporen komen.

Het Portugees graniet is geplaatst in een waaiervorm volgens de regels van de kunst en onderhoudsvriendelijke ingevoegd met Flowpoint. Hierdoor krijgt onkruid en vervuiling veel minder kans.

Om de tuin in zijn geheel op te lichten is er gekozen voor een licht grind in een klein formaat. Het grind is rond en glad waardoor het vuil ook hier minder gemakkelijk het grind zal aantasten.

De seizoenen geven de tuin doorheen het jaar kleuren en geuren. Een aantal groenblijvende planten geven structuur, ook tijdens de wintermaanden. Vaste planten geven vanaf februari de eerste bloeiende bloemen en tot laat in de herfst staan er anemonen in bloei. De Liquidambar bomen houden hun blad tot diep in de herfst en geven een mooie rode verkleuring.

Details

  • Oprit in grindstabilisatieplaten met donker grind en Portugese graniet
  • Paden en verharding in Portugese graniet
  • Grindvlakken in lichte grind
  • Plantenborders met afwisselend groenblijvende struiken en bloeiers